In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Bachelor 8 maanden 7 uur per week

Waarom de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid (DI) is een belangrijk onderwerp binnen HR. Het speelt in op maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen. Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen om gezondheidsmanagement of vitaliteit, maar ook om flexibiliteit, mobiliteit en cultuur en leiderschap. Met een duurzame inzetbaarheid opleiding, ook wel RCDI opleiding genoemd, vergroot je jouw kennis en kunde over het vakgebied van duurzame inzetbaarheid.

Voor wie bedoeld?

Deze opleiding duurzame inzetbaarheid is opgezet voor HR-adviseurs, casemanagers, preventiemedewerkers, arbo-deskundigen, bedrijfsfysiotherapeuten, organisatiekundigen, bedrijfskundigen en arbeidsdeskundigen. Ook als je je veel bezighoudt met gezondheidsmanagement, ziekteverzuim, verzuimreductie, kennismanagement en mobiliteitsvraagstukken is dit een interessante opleiding voor jou.

Methodiek

De duurzame inzetbaarheid opleiding brengt wetenschappelijke ontwikkelingen naar de dagelijkse praktijk. Je leert theorie (model duurzame inzetbaarheid) en vertaalt die naar je eigen organisatie. Tijdens interactieve bijeenkomsten pas je de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van jouw mededeelnemers.

Beleid duurzame inzetbaarheid vertalen naar de praktijk

Tijdens de duurzame inzetbaarheid opleiding voer je een business project uit waarin je voor jouw organisatie of klantorganisatie onderzoek doet naar de risico’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dit project sluit je af met een advies over interventies die leiden tot betere inzetbaarheid van medewerkers. Ervaren docenten begeleiden je in de vertaling naar jouw dagelijkse praktijk. Ze begeleiden je met de inhoud van het business project en leren je hoe je kunt zorgen dat jouw beleid duurzame inzetbaarheid daadwerkelijk in de praktijk uitgevoerd wordt. De opleiding verdient zich met een goed plan voor duurzame inzetbaarheid medewerkers dus direct terug in de praktijk.

Het resultaat

Na het afronden van deze opleiding maak je vanuit de strategie van een organisatie een analyse die leidt tot een integraal beleid duurzame inzetbaarheid. Je maakt hiervoor gebruik van bestaande en nieuw te ontwikkelen ken- en stuurgetallen. Je maakt inzichtelijk welke interventies noodzakelijk zijn op korte en op lange termijn om duurzame inzetbaarheid te realiseren. Daarbij heb je interventies tot je beschikking die je zowel op medewerkersniveau, teamniveau als organisatieniveau kunt inzetten. Het resultaat is dat de inzetbaarheid van medewerkers verhoogd wordt, met als gevolg een toename van de productiviteit en/of afname van kosten voor de organisatie. Daarnaast word je opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). Je mag daardoor de titel RCDI® dragen.

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

Door te blijven meten kun je de effecten van interventies vertalen naar toegevoegde waarde voor jouw organisatie en vervolgens bijsturen waar nodig. Je hebt vaardigheden ontwikkeld om dit beleid duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie succesvol te implementeren en te borgen. Jouw organisatie kan gelijk aan de slag met het bevorderen van duurzame inzetbaarheid en bespaart daarmee direct kosten.

Het diploma

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Register adviseur duurzame inzetbaarheid.

Na het afronden van deze opleiding tot adviseur duurzame inzetbaarheid word je ook opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). Je mag dan de titel RCDI® dragen. Avans+ heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een beroepsprofiel risicoadviseur DI (door de NEN in samenwerking met beroepenveld) en de opleiding sluit uiteraard ook aan bij deze eindkwalificaties.

Tijdsinvestering

De opleiding Registeradviseur duurzame inzetbaarheid duurt ongeveer 8 maanden. De 11 bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats in de middag- en avonduren. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met ongeveer 7 uur zelfstudie per week.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

Heb jij advies nodig?