In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Master ruim 2 jaar totaal 45 bijeenkomsten (2x 3 uren) + 15 uur per week voor zelfstudie

Waarom de Master of Human Resource Management?

Met de juiste mensen op de juiste plek wint een moderne organisatie in onze Nederlandse kennis- en diensteneconomie de concurrentieslag. Niet alleen de producten en diensten tellen, maar vooral het menselijk kapitaal is belangrijk. Dit betekent dat er een grote, strategische rol voor HR is weggelegd.

Concurrentievoordeel dankzij deze Master HRM

Tijdens deze master human resources leer je hoe je mensgerelateerde organisatieprocessen aanstuurt om een positieve bijdrage te leveren aan de organisatiedoelstellingen. Door de inzet en ontwikkeling van jouw menselijk kapitaal vorm te geven vanuit een multidisciplinaire aanpak, behaal je het grootste concurrentievoordeel voor jouw organisatie.

Aspecten Master Human Resources

Tijdens deze Master Human resource management onderzoek je welke HR-processen van belang zijn om jouw beleid succesvol uit te voeren. Daarnaast krijg je meer inzicht in de samenhang tussen mens en organisatie door kennis van organisatiepsychologie en ontwikkelpsychologie. Er is veel aandacht voor jouw ontwikkeling op het gebied van strategisch management, HR-accounting, strategisch HR-beleid en wetenschappelijke HR-ontwikkelingen. Dit helpt je om een leidende rol in te nemen bij de uitvoering van de strategie van de organisatie. Deze verantwoordelijkheid vraagt ook om een coachende en ondernemende rol. Onze master HRM deeltijd biedt je alle benodigde kennis en vaardigheden om die rol te kunnen pakken.

Werkveldadviesraad HRM

Voor onze hr opleidingen is de werkveldadviesraad HRM opgericht. Deze adviesraad heeft als doel actuele ontwikkelingen in het HR-vakgebied in een vroeg stadium te signaleren en te implementeren in onze opleidingstrajecten. De adviesraad adviseert Avans+ hoe onze HR-opleidingen, waaronder deze master human resource management, nog beter kunnen aansluiten bij de actuele ontwikkelingen.

Voor wie bedoeld?

Je hebt een afgeronde bacheloropleiding op het gebied van HRM of in een vergelijkbare richting en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Binnen jouw organisatie werk je op tactisch niveau en jouw werkgever stelt je in staat opdrachten op strategisch niveau te verrichten. De Master HRM is zeker interessant als je HR-manager, senior HR-adviseur of beleidsmedewerker bent. Ook als je werkt als (zelfstandig) consultant is deze HR-Master een waardevolle investering.

Toelatingsassessment voor de Master Human resource management

Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan de master human resource management? Dan doe je een toelatingsassessment. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Methodiek

Tijdens de Master of HRM doe je kennis op, krijg je inzicht en ontwikkel je vaardigheden die je als strategische en ondernemende HR-professional versterken. Je volgt 9 masterclasses waarin je literatuur bestudeert en praktijkcases uitwerkt. Elke masterclass sluit je af met een individuele opdracht, gericht op jouw eigen organisatie.

Studeren op een manier die jou uitkomt

Avans+ biedt een flexibel studieprogramma aan, waarin jij mede het tempo en de vorm bepaalt. Zo kun je jouw master of hrm optimaal combineren met je werk en privéleven. Je kunt ervoor kiezen om deze human resource management master volledig te volgen in verschillende leerteams. Je leert dan door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Jouw praktijk staat centraal en je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert.

Kies de route die bij jou past

Een persoonlijke leerroute betekent ook: kiezen voor een studievorm die bij jou past. Je bouwt verder op je eerdere ervaring. Heb je eerder jarenlang op strategisch niveau praktijkervaring opgedaan binnen de thema’s uit fase 1 van de Master human resource management? Dan kun je de opleiding verkorten door deze werkervaring te valideren via een individueel portfolio en een assessment. Tijdens het intakegesprek adviseren we je graag over deze mogelijkheden.

Wil je enkel toetsen maken en hiermee zelfstandig naar je HRM master diploma toewerken? Dan kun je ook kiezen voor deze studievariant, met of zonder begeleiding. In het intakegesprek bepaal je samen met onze opleidingsmanager welke vorm past bij jouw ontwikkeldoelen, carrièreplannen en werk- en privésituatie.

Start met jouw Master of HRM

De Master human resources van Avans+ is praktijkgericht. Je werkt individueel en in leerteams aan opdrachten binnen jouw eigen context. Je leert door interactie met professionals uit andere managementfuncties en uit diverse sectoren, zoals het onderwijs, de zorg en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Je rondt iedere masterclass van de human resource management master af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

Het resultaat

Na het afronden van de Master of HRM beschik je over relevante kennis en vaardigheden. Je hebt een beroepshouding ontwikkeld waarmee je op managementniveau succesvol functioneert. Je weet jouw toegevoegde waarde binnen complexe managementvraagstukken en strategievorming te tonen. Organisatieontwikkeling en organisatieveranderingen kun jij succesvol implementeren. Jouw HR-expertise wordt efficiënt ingezet om te komen tot de beste performance van je medewerkers. Zo draagt jouw strategisch HRM-beleid optimaal bij aan de organisatiedoelstellingen.

Het diploma

Wanneer je alle masterclasses succesvol hebt afgerond, ontvang je het getuigschrift Master of Human Resource Management van Avans+. Deze professionele Master Human resource management is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70182.

Tijdsinvestering

De Master of human resource management duurt 2,5 jaar en bestaat uit 9 masterclasses. Elke masterclass duurt 10 weken, de afstudeerfase (9e masterclass) duurt 20 weken. De bijeenkomsten van onze Master of HRM (deeltijd) vinden plaats in de middag- en avonduren. Naast de bijeenkomsten dien je voor zelfstudie ongeveer 15 uur per week te reserveren. Het is ook mogelijk om je per masterclass in te schrijven. Hierdoor kun je de totale duur van de master oprekken tot maximaal 4 jaar.

Kies de route die bij jou past

Een persoonlijke leerroute betekent: kiezen voor een studievorm die bij jou past. Je bouwt verder op je eerdere ervaring. Heb je eerder jarenlang op strategisch niveau praktijkervaring opgedaan binnen de thema’s uit fase 1 van de Master human resource management? Dan kun je de opleiding verkorten door deze werkervaring te valideren via een individueel portfolio en een assessment. Tijdens het intakegesprek adviseren we je graag over deze mogelijkheden.

Wil je enkel toetsen maken en hiermee zelfstandig naar je HRM master diploma toewerken? Dan kun je ook kiezen voor deze studievariant, met of zonder begeleiding. In het intakegesprek bepaal je samen met onze opleidingsmanager welke vorm past bij jouw ontwikkeldoelen, carrièreplannen en werk- en privésituatie.

Datum en locatie

Kijk op de website van Avans+ voor de actuele locaties en startdata.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

Heb jij advies nodig?