In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 3 maanden 5 bijeenkomsten van 2x 3 uren en daarnaast nog 9 uren per week

Waarom de Masterclass Organisatiepsychologie?

Continu veranderen is de nieuwe standaard. In de huidige samenleving gaan technologische en maatschappelijke ontwikkelingen razendsnel. De wendbaarheid van een organisatie is cruciaal om te kunnen (blijven) aansluiten op de dynamische buitenwereld. Maar hoe kan een organisatie de wendbaarheid van haar belangrijkste kapitaal, de medewerkers, en daarmee haar transformatievermogen vergroten? De Masterclass Organisatiepsychologie gaat in op de samenhang tussen mens en organisatie, bekeken vanuit het perspectief van de organisatiepsychologie. Thema’s zoals wendbaarheid, menselijk gedrag, organisatie- en cultuurverandering, effectief leiderschap en duurzame implementatie komen uitgebreid aan bod.

Voor wie bedoeld?

De Masterclass Organisatiepsychologie is bedoeld voor HR-managers, HR-adviseurs en adviseurs of leidinggevenden die graag inzicht willen in hoe de wendbaarheid van de medewerkers, en daarmee het transitievermogen van de organisatie vergroot kan worden.

Methodiek

De opleiding maakt gebruik van relevante literatuur, podcasts en video’s om je te inspireren. Je krijgt veel achtergrondliteratuur aangereikt waarmee je de voor je benodigde verdieping kunt verkrijgen. Tijdens de bijeenkomsten worden vragen beantwoord op het aangereikte materiaal en breng je onder leiding van de docent verdiepingen aan. Belangrijk is jouw eigen professionele context en die van je mededeelnemers. Op basis daarvan wordt de praktische toepasbaarheid vormgegeven. Tot slot ga je binnen jouw eigen organisatie een analyse maken van een strategisch vraagstuk in relatie tot wendbaarheid. Hierbij gebruik je organisatiepsychologie als theoretisch kader.

Het resultaat

Je hebt kennis opgedaan over hoe je de wendbaarheid van jouw medewerkers en daarmee het transitievermogen van jouw organisatie kan vergroten, bekeken vanuit het perspectief van de organisatiepsychologie. Dit heeft je inzicht gegeven in de invloed van gedrag, cultuur, leiderschap en werkvormen hierop. Je kunt vraagstukken in relatie tot deze onderwerpen analyseren, adviseren over interventies en deze duurzaam implementeren.

Het diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Masterclass Organisatiepsychologie.

Tijdsinvestering

De opleiding duurt 3 maanden. De avondopleiding bestaat uit 5 tweewekelijkse bijeenkomsten met lestijden van 14.00 tot 21.00 uur. De dagopleiding bestaat uit 5 tweewekelijkse bijeenkomsten met lestijden van 9.00 tot 16.00 uur. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met een studiebelasting van 9 uur per week.

Datum en locatie

Kijk op de website van Avans+ voor de actuele locaties en startdata.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

Heb jij advies nodig?