Vraag 1:

Kan ik, zonder het volgen van een DI opleiding, toegelaten worden tot het register?
Antwoord: Nee, dit is niet mogelijk. Toelating is mogelijk voor iedereen die aantoonbaar (middels diploma’s en certificering) beschikt over DI kennis.

Vraag 2:

Dien ik verplicht de permanente educatie van Avans+ te volgen om geregistreerd te blijven?
Antwoord: Om geregistreerd te blijven is het noodzakelijk om jezelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied van Duurzame inzetbaarheid. Er wordt van jou verwacht dat je jaarlijks 6 PE punten behaald. Deze kun je behalen door het volgen van een PE sessie (1 PE-punt per uur (excl. pauze)). De door jou gekozen onderwijsinstelling staat hierbij vrij. Je kunt hiervoor gebruik maken van het programma voor permanente educatie van Avans+.

Je kunt ook via andere kanalen PE punten behalen, bijvoorbeeld door het volgen/verzorgen van een relevante training/ workshop/cursus of het doen van publicaties. Om het bewijs daarvoor aan te leveren, kun je een formulier opvragen via hrm-opleidingen@avansplus.nl. Je ontvangt dan binnen 4 weken uitsluitsel over mogelijke toekenning van PE-punten.

Vraag 3:

Welke opleiding moet ik hebben gevolgd om de titel RCDI te mogen voeren?
Antwoord: om de RCDI titel te mogen voeren dien je te hebben voldaan aan een van de volgende criteria:

  • Diploma Register adviseur integraal gezondheidsmanagement + Permanente educatie programma 2015-2016 en 2016-2017 van Avans+ gevolgd.
  • Diploma Register adviseur duurzame inzetbaarheid.
  • Gecertificeerd Erkend risico adviseur (voldaan aan de eisen van het beroepsprofiel ERA specialisatie DI).

Wanneer je een gelijkwaardige opleiding hebt gevolgd, verzoek ik je contact op te nemen met Avans+. Zij kunnen beoordelen of je op basis van die opleiding de titel RCDI® mag voeren.

Vraag 4:

Wat zijn de kosten voor registratie in het RCDI -register?
Antwoord: De kosten bedragen € 79,95 (excl. 21% BTW) per jaar.
Als je deelneemt aan het programma Permanente Educatie RCDI van Avans+, zijn de kosten voor het register inbegrepen in de kosten voor 2 bijeenkomsten zijnde € 690,-. Aanmelden voor het PE programma van Avans+ kan via de volgende link: RCDI PE bijeenkomsten 2023/2024 | Avans+ (avansplus.nl)

Jouw registratie wordt, tot wederopzegging, automatisch verlengd, steeds per 1 september. Het aanmelden voor de PE-bijeenkomsten van Avans+ dien je wel elk jaar opnieuw te doen. Voorafgaand aan elk studiejaar word je via het bij ons bekende mailadres geïnformeerd over het programma waarna je kunt beslissen of je via Avans+ de benodigde PE-punten verzamelt. Mocht je onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen, neem dan contact op met Avans+ via hrm-opleidingen@avansplus.nl. Het programma is overigens ook terug te vinden op deze website.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via hrm-opleidingen@avansplus.nl. Wij staan je graag te woord.